>
Geld lenen kost geld
Geen Afsluitkosten

Hoe werkt een rentekrediet

Het Rentekrediet werkt als volgt:
U bespreekt vooraf hoeveel u wilt lenen. Er wordt met u een kredietmaximum afgesproken.
De rentekrediet-overeenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van vijf jaar.
Na deze vijf jaar kan de overeenkomst weer worden verlengd. Vanaf uw 60e zal u moeten gaan aflossen.

Elke maand betaalt u rente over het door u opgenomen bedrag van uw rentekrediet-rekening. U mag boetevrij aflossen en het totaal afgeloste bedrag mag u ook weer zonder kosten opnemen. Daardoor is dit een heel flexibel krediet.

De voordelen van een rentekrediet
Bij een rentekrediet betaalt u iedere maand alleen de rente over het opgenomen bedrag. Aflossen mag u boetevrij. Ook het opnemen van afgeloste bedragen kan eveneens boetevrij. U heeft met het rentekrediet veel financiele speelruimte De maandelijkse rentebetalingen worden automatisch van uw salarisrekening afgeschreven.

Aflossing van een rentekrediet.
U mag het volledige geleende bedrag in een keer boetevrij aflossen om het, als u weer geld nodig heeft, zonder kosten weer op te nemen. Gehele of gedeeltelijke aflossingen maakt u zelf over op het moment dat u het uit komt. U kunt natuurlijk ook 'sparen' door elke maand een vast bedrag van uw salarisrekening te laten overschrijven naar uw rentekrediet. Daardoor hebt u altijd geld achter de hand.

De kosten van de RenteKrediet
Bij het afsluiten van het rentekrediet, wordt niet zoals bij een Persoonlijke Lening de rente voor de gehele looptijd vastgesteld. De rente bij een rentekrediet en een doorlopend krediet zijn altijd variabel. Stijgt de marktrente dan zal ook de rentevergoeding van uw rentekrediet stijgen. Daalt de marktrente, dan profiteert u daar direct van. De rente van een rentekrediet zal, doordat het variabel is, normaal gesproken altijd lager zijn dan van een persoonlijke lening. Jaarlijks ontvangt van de meeste banken een jaaroverzicht waarop de betaalde rente wordt vermeld. De rente is, alleen indien u uw lening gebruikt heeft voor de verbouwing van uw eigen eerste woning is sommige gevallen fiscaal aftrekbaar.

Maximale rentekrediet berekenen

Voer onderstaand uw gegevens in en wij berekenen voor u wat u maximaal kunt lenen.